Modelul de lucru hibrid predominant la distanță

In acest model lucrul la distanță este implicit, fie că este vorba de acasa sau din alte spații care nu sunt ale companiei. Companiile care se bazează pe acest model mai mențin inca un spațiu de birouri, astfel încât angajatii să poată merge ocazional la sediu. Dar toate operațiunile și politicile de lucru sunt aliniate cu munca de la distanță și cu nevoile acesteia. Este un model excelent pentru orice companie ale cărei echipe pot opera în întregime de la distanță.

Cuprins

Caracteristicile modelului

In acest model lucrul la distanță este implicit, fie că este vorba de acasa sau din alte spații care nu sunt ale companiei. Companiile care se bazează pe acest model mai mențin inca un spațiu de birouri, astfel încât oamenii să poată merge ocazional la sediu. Dar toate operațiunile și politicile sunt aliniate cu munca de la distanță și cu nevoile acesteia.

Acest model încurajează lucrul de la distanță în mod activ. Companiile ce il folosesc se bazează, de obicei, pe o varietate de instrumente pentru a-și sprijini comunicarea și colaborarea la distanta și pentru a se asigura că toată lumea primește toate informațiile de care are nevoie la timp.

Companiile care operează pe acest model cred că munca de la distanță este viitorul, dar totuși doresc să ofere opțiuni pentru angajații care preferă mediul de birou.

Conducerea în acest model operează în mare parte de la distanță și nu există nicio oportunitate de favoritism de proximitate.

Avantaje

Acest model creează condiții mai echilbrate pentru toți cei implicați, deoarece toate chestiunile importante sunt discutate de la distanță, chiar și atunci când mulți oameni lucrează de la birou. De aceea, toți au aceleași șanse de a obține o promovare, de a contribui cu idei și de a fi remarcați de conducere.

Pe de altă parte, oferă, de asemenea, o oarecare flexibilitate pentru persoanele care preferă „să meargă la muncă”. De exemplu, acest model este convenabil pentru persoanele care nu au un spațiu adecvat de birou la domiciliu sau care doresc să evite distragerile de acasă (de exemplu, alți membri ai familiei, zgomotul din cartier etc.).

Si acest model oferă oportunități mai bune de achiziție de talente globale. În plus, reduce cheltuielile generale (spațiu de birou, navetă, consumabile etc.)

Dezavantaje

Cea mai mare provocare a modelului este comunicarea. Poate fi dificil să ții echipa conectată, iar dacă nu există linii clare de comunicare, comunicarea greșită și neînțelegerile pot cauza multe probleme.

Această deconectare între colegi poate duce la sentimente de izolare și singurătate, dacă nu este gestionată.

Situatiile in care modelul este potrivit

Este util în special pentru companiile care doresc să treacă la munca de la distanță, dar doresc să ofere o oarecare flexibilitate și confort angajaților obișnuiți cu munca de birou.

Exemple practice

Pe parcursul pandemiei, compania Dropbox a decis să implementeze modelul hibrid preponderent, păstrând în același timp birourile în toate locațiile lor. Birourile sunt acum cunoscute ca „Studiouri” și sunt în primul rând spații de colaborare și de construire a comunităților de lucru.

Sumar

Modelul este o variantă potrivită, care oferă multe avantaje atât companiilor, cât și angajaților. Deși comunicarea în echipă poate pune o problemă, un plan cuprinzător de comunicare internă și utilizarea tehnologiei potrivite o poate rezolva cu ușurință. În plus, angajații pot folosi spațiile companiei pentru construirea mai eficientă a comunității.

Model de lucru hibrid partial la distanta

·        Lucrul de la distanță este implicit, dar compania are spații de birouri

Avantaje

·        Oferă echilibru in șanse de promovare pentru toți angajații

·        Oferă flexibilitate persoanelor care preferă munca de birou

·        Oferă oportunități mai bune de recrutare globala

·        Reduce cheltuilelile administrative

Dezavantaje

·        Comunicarea deficitară poate fi o problemă

·        Angajații pot experimenta izolare și singurătate

Cel mai potrivit pentru

·        Excelent pentru orice companie ale cărei echipe pot opera în întregime de la distanță

În articolele următoare, prezentam diferitele modele de lucru hibrid, le examinam beneficiile și provocările si oferim exemple reale. Totul pentru a te ajuta să găsești opțiunea cea mai potrivită pentru firma ta.

Alege modelul de lucru hibrid pentru compania ta

Despre Oraroo

Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.

Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.

Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale si uneste intr-un singur sistem managementul de proiectgestionarea resurselortarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.

Incercati gratuit Oraroo  sau versiunea demo

Modelul de lucru hibrid predominant la distanță
Derulează în sus