In acest model unele echipe sunt la birou, în timp ce altele lucreaza complet la distanță. Acest model are numeroase avantaje pentru organizațiile a căror forță de muncă de bază nu poate lucra de la distanță, dar unele echipe suport/satelit pot sa isi desfasoare activitatea asa. Este, de asemenea, foarte potrivit pentru pentru companiile care doresc să se extindă dincolo de prezenta lor fizică. Trebuie implementat cu atenție pentru a nu face echipele de la distanță să se simtă de mana a doua.
Cuprins
Caracteristicile modelului
In acest model unele echipe lucreaza complet la distanță, în timp ce altele lucreaza de la birou.
În unele companii care operează pe acest model, angajaților de la birou li se permite și o oarecare flexibilitate de a lucre de la distanță. Dar principala caracteristică a modelului este că acesti angajatori au echipe ce lucreaza complet la distanță.
Companiile care folosesc acest model trebuie să se asigure că au canalele de comunicare potrivite pentru a conecta intre ele echipele de la birou și cele de la distanță.
In acest model managementule este de obicei predominant la birou.
Avantaje
Un avantaj major al acestui model este că pentru posturi care nu necesită prezență în persoană. permite companiilor să angajeze oameni si din alte locatii. Acestea sunt de obicei poziții care se bazează în mare parte pe munca individuală.
Mai mult, prin crearea de platforme de colaborare si comunicare la distanta, angajatorii pot reduce drastic cheltuielile generale, în special prin economisirea banilor pe birouri si cladiri scumpe, rechizite de birou, naveta angajaților etc.
Cu ajutorul forței lor de muncă de la distanță, companiile se pot apropia de bazele lor internaționale de clienți. Angajații care locuiesc efectiv în zonele în care se adresează compania sunt mult mai conștienți de nevoile locale ale clientilor.
Dezavantaje
Dacă organizațiile care folosesc acest model de lucru nu sunt atente și metodice în ceea ce privește comunicarea dintre echipe, riscă să facă echipele de la distanță să se simtă separate de restul forței de muncă. Drept urmare, forța de muncă a organizației devine puternic izolată, iar lucrătorii de la distanță ajung adesea să se simtă angajați de mâna a doua.
De asemenea, aceste organizații își ajustează operațiunile, fără să vrea, în favoarea angajaților ce partajeaza aceeasi locatie. Expunerea in fata managementului, informațiile cat și alte avantaje devin mult mai accesibile lucrătorilor de la sediu. Echipele de la distanță sunt umbrite și lăsate in urmă.
Situatiile in care modelul este potrivit
Acest model de lucru este cel mai potrivit pentru companiile care operează deja în diverse sedii, dar doresc să-și extindă forța de muncă în afara locațiilor lor geografice. Este, de asemenea, foarte potrivit pentru organizațiile a căror forță de muncă de bază nu poate lucra de la distanță, dar unele echipe suport/satelit pot sa isi desfasoare activitatea asa.
Exemple practice
Deoarece dorea să acceseze un bazin mai larg de talente, Stripe a adăugat o entitate de dezvoltare software complet la distanță celor alte patru entitati fizice existente. Pentru succesul operatiunii compania face tot posibilul pentru a se asigura că toti angajatii sunt conectati si stabilirea de protocoale pentru luarea deciziilor asa incat nimeni să nu fie exclus.
Sumar
Acest model are numeroase avantaje pentru companiile care doresc să se extindă dincolo de acoperirea lor fizică/geografica. Trebuie implementat cu atenție pentru a nu face echipele de la distanță să se simtă de mana a doua.
Model de lucru hibrid partial la distanta | · Unele echipe sunt la birou, în timp ce altele sunt complet la distanță |
Avantaje | · Poate atrage talent global · Poate reduce cheltuielile administrative · Se poate apropia de bazele de clienți dispersate geografic |
Dezavantaje | · Poate crea echipe izolate · Poate face echipele aflate la distanță să se simtă separate si inferioare · Poate fi părtinitor în favoarea echipelor de la sedii/birou |
Cel mai potrivit pentru | · Companii care doresc să se extindă dincolo de locațiile lor fizice · Companii în care o parte din forța de muncă poate lucra de la distanță |
În articolele următoare, prezentam diferitele modele de lucru hibrid, le examinam beneficiile și provocările si oferim exemple reale. Totul pentru a te ajuta să găsești opțiunea cea mai potrivită pentru firma ta.
Alege modelul de lucru hibrid pentru compania ta
Despre Oraroo
Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.
Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.
Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale si uneste intr-un singur sistem managementul de proiect, gestionarea resurselor, tarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.
Incercati gratuit Oraroo sau versiunea demo