Catalogul de servicii crucial in vanzare, livrare, facturare

„Produsul” furnizorilor de servicii profesionale este un serviciu. Realizarea serviciului se bazeaza pe timpul si expertiza oamenilor. Acesta este integrat cu partea de ofertare, tarifare si facturare. Sta la baza definirii activitatilor de proiect corespunzatoare livrarii serviciilor ce sunt parte din contractele asociate proiectelor. Integreaza comercialul cu livrarea. Oraroo raspunde acestor specificitati si ofera un catalog de servicii complet adaptat firmelor de consultanta si outsourcing.

Cuprins

1. Ce este un catalog de servicii ?

Un catalog de servicii păstrează informații despre toate serviciile pe care le oferiți în prezent clienților

De fapt, cataloagele de servicii oferă o valoare și beneficii imense.

Pe plan extern, cataloagele de servicii clarifica asteptarile clientilor. Clientii stiu la ce servicii pot apela si la ce sa se astepte. De asemenea, pot intelege daca așteptarile lor sunt sau nu sunt îndeplinite.

Pe plan intern, cataloagele de servicii clarifică sarcinile de lucru și nivelurile de incarcare așteptate in livrarea serviciilor pentru întreaga companie

Catalogul de servicii este utilizat de furnizorii de servicii profesionale pentru a modela ofertele și regulile de preț asociate. Poate fi utilizat împreună cu motorul tarifare si facturare pentru a imbunatati controlul veniturilor si a standardiza si a automatiza procesul de facturare.

Catalogul de produse și servicii este, de asemenea, utilizat de responsabilii operaționali pentru a modela actiunile si sarcinile aferente procesului de realizare/livrare a serviciilor comerciale.

Catalogul de servicii face practic legatura intre viziunea comerciala asupra serviciului si nevoile (capacitate, competente, costuri) necesare pentru livrarea lui.

1. Viziunea comerciala asupra catalogului de servicii

Catalogul de servicii pentru afaceri este un instrument important pentru oricine implicat în vânzări și dezvoltarea afacerii, deoarece sprijină marketarea si ofertarea serviciilor furnizorului către clienții potențiali și actuali. De asemenea, servește ca referință pentru solicitarea de servicii din partea clientilor cat si contractarea acestora.

Iată câteva tipuri de informații relevante din aceasta perspectiva:

  • Numele serviciului – Numele prin care furnizorul de servicii și consumatorul de servicii fac referire la serviciu
  • Descrierea serviciului – Un rezumat al activității serviciului și/sau al rezultatelor pe care le obtine consumatorul
  • Tipul/categoria serviciului – Cum a fost clasificat serviciul în funcție de ofertele furnizorului
  • Modalitati tarifare – pret fix sau variabil, facturare la Jalon, facturare timp sau rezultat, abonamente, etc.
2. Viziunea de livrare asupra catalogului de servicii

Catalogul de servicii conține informații relevante pentru furnizorul de servicii cu privire la livrarea serviciului pentru a satisface nevoile clienților.

Activitatile sau tipurile de sarcini precum si competentele si timpul alocat acestora constituie viziunea de livrare asupra catalogului de servicii. Astfel se structureaza modul în care procesele de afaceri lucrează împreună pentru a oferi valoare clienților. Este un instrument valoros pentru echipele implicate în diferitele activități ale lanțului valoric de gestionare și livrare a serviciilor.

Fără un catalog de activitati, nu există vizibilitate asupra modului în care activitatile de bază susțin realizarea serviciului pentru a satisface nevoile clienților.

Iată câteva tipuri de informații relevante din aceasta perspectiva:

  • activități necesare pentru livrare (exemplu: testare, suport, training);
  • rezultate posibile (exemplu: documente, declarații);

2. Abordarea Oraroo

În Oraroo, definirea Catalogului de Servicii este un pas important, având un impact major asupra contractelor și a procesului de facturare. Ai posibilitatea de a adăuga servicii în funcție de categorie și unitatea organizațională (companie, department, echipă etc.) și seta perioada de valabilitate a acestora.

Totodată, pentru fiecare serviciu adăugat în Catalog, poți stabili:

  • activități necesare pentru livrare (exemplu: testare, suport, training);
  • rezultate posibile (exemplu: documente, declarații);
  • rate pe senioritate: stabilești nivele de senioritate și tariful aplicat pentru fiecare nivel.

Odată ce Catalogul a fost definitivat, serviciile pot fi adăugate pe contracte.

La adăugarea serviciilor pe contracte, pentru o identificare ușoară, poți utiliza denumirea din Catalog sau categoria din care fac parte. Totodată, activitățile necesare pentru livrare, rezultatele posibile și ratele pe senioritate se preiau și ele pe contract. Ulterior, poți reveni cu modificări pe informații, dacă este cazul.

E posibil ca pe parcursul activității companiei să fie nevoie de actualizarea Catalogului de Servicii – fie să adaugi un nou serviciu sau să actualizezi datele unuia deja existent. Vei putea actualiza sau adăuga noi servicii cu ușurință, accesând secțiunea Catalog Servicii Companie din meniul principal.

3. Avantajul Oraroo

Orice tip de firma are nevoie de un catalog in care pastreaza informatii specifice cat si de pret referitoare la ceea ce vinde. Alte tipuri de firme pot denumi acest repertoriu drept catalog de produse.

Catalogul de servicii este un catalog de “produse” adaptat specificului furnizorilor de servicii profesionale. Diferenta este ca produsul este un serviciu. Iar, realizarea sau livrarea serviciului se bazeaza pe timpul si expertiza oamenilor. Acestea sunt caracteristici ce influenteaza viziunea comerciala (spre exemplu modalitatile de tarifare si facturare) cat si viziunea de livrare (actiunile si competentele specifice necesare)

Oraroo ia in caclul aceste specificitati pentru a pune la dispozitie un catalog de servicii complet adaptat firmelor de consultanta si outsourcing. De asemenea, este integrat cu partea de ofertare, tarifare si facturare. Nu in ultimul rand, sta la baza definirii activitatilor de proiect corespunzatoare livrarii serviciilor ce sunt parte din contractele asociate proiectelor.

Despre Oraroo

Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.

Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.

Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale si uneste intr-un singur sistem managementul de proiectgestionarea resurselortarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.

Incercati gratuit Oraroo  sau versiunea demo

Catalogul de servicii crucial in vanzare, livrare, facturare
Derulează în sus