Creste eficienta companiei prin pontajul pe proiecte

Pontajul pe proiect permite echipei si managerilor de proiecte sa obtina o viziune de ansamblu a utilizarii timpului de lucru intr-o maniera intuitiva. Completarea periodica a pontajului permite actualizarea informatiilor de cost si faciliteaza gestiunea eficienta a livrarii proiectelor. Completarea corecta este baza pentru facturarea serviciilor. Analiza periodica a pontajelor poate evidentia oportunitati de eficientizare si automatizare, dar si pune bazele unui estimat de resurse in viitor.
Pontajul pe proiecte ca instrument de urmarire a progresului acestora

Managerul oricărei companii care lucrează pe bază de proiecte știe care sunt provocările organizării și alocării oamenilor pe acele activități. Mai mult, le resimte pe cele ale urmăririi parcursului și rezultatelor.

Pe de o parte, obiectivul unui manager este să dezvolte compania si să crească numărul de proiecte profitabile. Pe de altă parte, preocuparea lui este să livreze aceste proiecte într-un ritm și cu progres potrivit unei creșteri sustenabile. Iar pentru asta depinde de toți cei pe care îi are în subordine.

Pontajul pe proiecte răspunde acestei nevoi de a ști în orice moment care este efortul depus pe un proiect și activitatea fiecărui om implicat în acesta. O dată ce angajații sunt alocați pe roluri, li se trasează obiective și sarcini. Ei completează la finalul fiecărei zile care au fost acțiunile lor.

Alte beneficii ale utilizarii pontajului pe proiect

Pe baza inregistrarii efortului depus, managerii de proiect pot estima necesarul de resurse in perioada imediat urmatoare pentru realizarea proiectelor.

Timpul lucrat se inregistreaza pe proiecte si in vederea calcularii costurilor pe proiect.

In alte cazuri, aceleasi inregistrari se constituie in baza pentru facturarea serviciilor prestate.
De aceea este important ca acesta sa fie inregistrat corect, conform cu realitatea si in limitele legale. In acest fel, managerii se asigura si ca nu se pierd venituri.

Analiza periodica a pontajelor pe proiecte releva modul de utilizare a resurselor umane pe tipuri de proiecte. Pe aceasta baza, managerii pot face estimari de resurse necesare in viitor.

Nu in ultimul rand, aceeasi analiza periodica a pontajelor pe proiecte poate scoate in evidenta oportunitati de eficientizare: prin simplificare procese, automatizare, training etc.

Abordarea Oraroo

Ca manager de proiect sau de echipe ai nevoie de vizibilitate asupra efortului depus de colegi pe proiectele tale.

În platforma Oraroo aceste informații adăugate de fiecare persoană în Pontajul pe proiect sunt vizibile pentru toți membrii echipei.

Ecranul Timp Lucrat de Echipa permite vizualizarea timpului lucrat de fiecare membru al echipei, pe proiecte.

Se pot determina gradul de completare a pontajelor pe proiecte, iar  pe baza filtrelor, se pot selecta rapid pentru vizualizare clienti, proiecte, activitati si angajati

Pentru manager, acest tablou permite observarea acelui progres relevant pe fiecare proiect și oferă o vizibilitate asupra impactului acestor acțiuni. Mai mult, oferă datele necesare pentru luarea unor decizii rapide pentru eficientizarea unor activități , sau gestiunea unor potentiale situatii de intarzieri, pentru a livra proiectul eficient si la timp.

Avantajul suplimentar Oraroo

Datorita integrarii managementului operatiunilor cu administrarea fortei de munca, informatiile legate de concedii sunt introduse de colegi o singura data si disponibile in ambele module. Se elimina astfel introducerea multipla a aceleiasi informatii de catre colegi.

Informatiile de concediu sunt vizibile si in ecranele de pontaj proiect asa incat ajuta:

  • angajatii sa ponteze pe activitati in zilele in care sunt prezenti la munca
  • managerii sa inteleaga acele situatii in care orele facturabile sau efortul prestat sunt mai mici decat potential asteptat
Despre Oraroo

Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.

Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.

Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale si uneste intr-un singur sistem managementul de proiectgestionarea resurselortarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.

Incercati gratuit Oraroo  sau versiunea demo

Creste eficienta companiei prin pontajul pe proiecte
Derulează în sus