Pontaj de salarizare automat si fara griji

Pontajul de salarizare este o activitate care implica un efort considerabil din partea responsabililor de Resurse Umane, intrucat uneori este necesara consultarea si verificarea mai multor surse. Noi am facilitat acest traiect prin crearea unei functionalitati in platforma Oraroo, care automatizeaza acest proces. Pontajul se completeaza in mod automat, pe baza normei de lucru a angajatilor si a cererilor de concediu adaugate si aprobate de manageri in sistem. Acesta poate fi exportat in format Excel direct de pe platforma, in functie de luna pentru care se doreste verificarea datelor.

Pontajul este unul din elementele care stau la baza intocmirii statelor de salarii. Tinand cont de art. 119 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori se solicita acest lucru.

Ce reprezinta pontajul de fapt? Pontajul este un document justificativ, care atesta numarul de ore lucrate efectiv de salariati pe un anumit interval de timp, necesar la calculul beneficiilor salariale.

Intocmirea acestuia este o activitate care implica un efort considerabil din partea responsabililor de Resurse Umane, intrucat uneori este necesara consultarea si verificarea mai multor resurse precum: confirmari din partea managerilor vis-a-vis de concediile angajatilor, timpul de munca prestat efectiv de acestia, absente nemotivate, ore suplimentare efectuate etc. Consolidarea manuala a informatiei primite necesita mult efort, mai ales cand numarul angajatilor in cadrul organizatiei este ridicat.

Platforma Oraroo ajuta la diminuarea efortului depus de departamentul Resurse Umane, descarcarea pontajului de salarizare fiind posibila la un click distanta. Acesta se completeaza in mod automat, pe baza normei de lucru a angajatilor si a cererilor de concediu adaugate si aprobate de manageri in sistem.

Pontajul de salarizare poate fi exportat in format Excel direct de pe platforma, in functie de luna pentru care se doreste verificarea datelor

Documentul exportat  este organizat pe 3 sectiuni, cu informatii despre:

  1. timpul lucrat conform program de lucru si norma de lucru zilnica, interval de timp lucrat, tipuri de concedii efectuate si zile de concediu ramase disponibile sau efectuate in avans;
  2. posturile, departamentele si centrele de cost pe care sunt alocati salariatii, precum si informatii necesare pentru plata si transmiterea electronica a “fluturasilor” de salarii;
  3. administrarea orelor suplimentare, in functie de tipul acestora (ore program obisnuit, ore de noapte, ore sarbatori legale, ore weekend) si metoda lor de compensare.

Astfel, utilizarea platformei Oraroo ajuta la:

  • centralizarea in cadrul unui singur document a timpului lucrat de salariati conform program de lucru si norma de lucru zilnica, cererilor de concediu si orelor suplimentare;
  • eliminarea erorilor umane, modelul traditional al pontajului de salarizare fiind inlocuit prin introducerea unui sistem electronic de gestionare a datelor necesare intocmirii acestuia;
  • diminuarea timpului alocat de catre responsabilii de Resurse Umane si manageri pentru verificarea datelor si cresterea eficientei prin alocarea timpului si atentiei catre alte proiecte. 
Despre Oraroo

Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.

Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.

Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale si uneste intr-un singur sistem managementul de proiectgestionarea resurselortarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.

Incercati gratuit Oraroo  sau versiunea demo

Pontaj de salarizare automat si fara griji
Derulează în sus