5 Indicatori de Performanta a Proiectelor

Urmareste performanta proiectelor tale pe baza de efort, venit, cost, profit si profitabilitate. Stabileste valorile bugetate la inceput de proiect. Urmareste evolutia lor pe parcursul desfasurarii proiectului si actioneaza atunci cand este cazul pentru a atinge valori cat mai apropiate de cele bugetate. La finalizarea proiectului analizeaza indicatorii fata de valori reper sau bune practice. Analiza indicatorilor pe toate proiectele, creeaza o imagine cuprinzatoare a veniturilor si a costurilor generale.

Analiza marjelor de profit a proiectelor poate ajuta companiile sa inteleaga mai multe despre afacerea lor, precum cat de profitabila este munca lor de fapt.

Este usor sa iei in considerare doar veniturile din proiecte.

Insa, analiza marjelor de profit pe toate proiectele, creeaza o imagine mai cuprinzatoare a veniturilor si a costurilor generale. Se desprinde astfel o imagine mai cuprinzatoare a ceea ce este cu adevarat profitabilitatea afacerii. Profitabilitatea incepe insa, cu profitabilitatea operationala a fiecarui proiect.

Abordarea Oraroo

Oraroo iti pune la dispozitie o serie de indicatori – efort, venit, cost, profit si profitabilitate la nivel de proiect.

Acestia se initializeaza la inceputul proiectului cu valorile bugetate.

Indicatorii cu valorile curente si respectiv estimate pentru sfarsitul proiectului se actualizeaza pe baza informatiilor de cost.  Acestea din urma se determina pe baza  efortului depus si inregistrat pe proiect de catre membrii echipei.

Astfel, vei avea access rapid la costurile si calculele de profitabilitate, in functie de tipurile de proiect care se desfasoara in cadrul firmei . Acestea pot fi Pret Fix, Timp & Cheltuieli, Abonament. Acum poti compara valorile estimate pe parcursul proiectului.

Dupa terminarea proiectului se calculeaza valorile realizate ale indicatorilor, ceea ce permite si o analiza aposteriori a profitabilitatii pe proiect. Analiza se poate face fata de anumite valori reper sau medii sau de bune practici din cadrul firmei.

Ce situatii e posibil sa apara pe proiectele unei firme si cum pot fi abordate acestea?

Atunci cand profitabilitatea este mai mare decat cea bugetata, verificam daca toate foile de timp lucrat de colegi au fost completate la zi

Uneori totalul timpului lucrat efectiv de colegi este mai mare decat cel estimat si analizam planificarea pe proiect si timpul inregistrat. Este posibil sa existe erori in inregistrarea timpului lucrat, in estimare sau au fost efectuate ore suplimentare

Alteori costul realizat este mai mare decat cel bugetat. Ar trebui sa luam in considerare o varianta de inlocuire pe proiect a unui coleg. Pentru asta am putea alege un alt coleg avand costul intern mai mai mic.

Despre Oraroo

Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.

Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.

Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale. Oraroo uneste intr-un singur sistem managementul de proiectgestionarea resurselortarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.

Incercati gratuit Oraroo  sau versiunea demo 

5 Indicatori de Performanta a Proiectelor
Derulează în sus