Prezenta Individuala cand Lucrezi Hibrid

O soluție practica si in contextul lucrului la distanta si modelelor de lucru hibrid. Angajații pot înregistra facil orele de începere si încheiere a programului de lucru cu butoanele intuitive de gestiune prezenta individuala. Pe baza acțiunilor angajaților asupra butoanelor, Oraroo generează conținutul Foii Colective de Prezenta. Se reduce astfel efortul fiecărui angajat pentru evidențierea prezentei si al celui depus de responsabilul cu administrarea prezentei in organizație.

Despre evidenta orelor de munca prestate

Foaia colectiva de prezenta este o obligație legala.

Conform Articolului 119 Codul Muncii, angajatorii au obligația de a ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat. Pentru evidenta se iau în considerare ora de începere și ora de încheiere a programului de lucru. Aceasta evidenta se pune la dispoziția controlului inspectorilor de muncă la cerere. 

Astfel, orele de lucru pe care fiecare angajat le prestează zilnic sunt trecute în condica/foaia colectiva de prezență.

Acest document sta la baza verificării dacă angajatorii respectă prevederile legale. Totodată, îi ajută pe angajatori să verifice respectarea orelor de muncă și pauză din contractul de muncă de catre salariati.

Există categorii de angajați al căror program de lucru diferă de cel uzual. Spre exemplu, pentru angajații care lucrează de acasa, chiar și în cazul acestora evidența orelor de lucru este obligatorie. Potrivit Codului Muncii, persoanele care lucrează „remote” își stabilesc singure programul de lucru, iar angajatorii au dreptul să verifice activitatea.

In contextul lucrului la distanta si modelelor de organizare de lucru hibrid, inregistrarea pe baza de cartela de acces a orelor de munca prestate este nepractica.

Abordarea Oraroo

In Oraroo, am implementat butoane intuitive de gestiune a prezentei individuale pentru a inregistra inceputul si sfarsitul programului de lucru. De asemenea, butoanele permit si inregistrarea pauzelor pentru fiecare angajat si se simplifica astfel efortul de evidentiere pentru fiecare angajat.

Pe baza actiunilor angajatilor asupra butoanelor Oraroo intretine un jurnal de prezenta.

Pe baza acestuia platforma genereaza continutul Foii Colective de Prezenta. Se reduce astfel efortul depus de responsabilul cu administrarea prezentei in cadrul organizatiei.

Foia Colectiva de prezenta obtinuta contine:

  • ora de inceput si sfarsit program;
  • timpul petrecut in pauza;
  • cate ore au fost lucrate efectiv.
Despre Oraroo

Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.

Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.

Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale. Oraroo uneste intr-un singur sistem managementul de proiectgestionarea resurselortarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.

Incercati gratuit Oraroo  sau versiunea demo 

Prezenta Individuala cand Lucrezi Hibrid
Derulează în sus