Verificare, Aprobare/Disputa Efort pe Proiecte

Timpul lucrat se inregistreaza pe proiecte pentru calculul costurilor sau facturarea serviciilor.Oraroo ofera un process sistematic de verificare si aprobare timpi lucrati, ce consta in rapoarte peridodice (saptamanale / lunare) cu efortul inregistrat de angajati pe proiecte, flux de aprobare timp lucrat cat si flux de clarificare in caz de disputa. Aduce ordine in situatii precum inregistrare corecta ore facturabile/nefacturabile, efort mai mare decat planificat, aparitia de ore suplimentare.

Provocari in inregistrarea timpului pe proiecte

Timpul lucrat se inregistreaza pe proiecte in vederea calcularii costurilor pe proiect. In alte cazuri, aceleasi inregistrari se constituie in baza pentru facturare a serviciilor prestate.

De aceea este important ca acesta sa fie inregistrat corect, conform cu realitatea si in limitele legale. Pentru a se asigura de acest lucru, managerii de proiect (sau echipe) verifica si aproba inregistrarile de efort pe proiecte.

Completarea si verificarea timpilor lucrati necesita un efort de coordonare si organizare cu frecventa saptamanala sau lunara. Uneori termenul pana la care timpii lucrati trebuie aprobati este scurt pentru ca poate influenta procesul de facturare.

Suplimentar exista situatii speciale ce necesita o atentie speciala si clarificari:

  • se inregistreaza un efort mai mare decat cel asteptat
  • este inregistrat intregul efort drept ore facturabile, desi o parte sunt nefacturabile
  • se introduce efort cu o valoare ce poate genera ore suplimentare
Abordarea Oraroo

Oraroo ofera un process sistematic de verificare si aprobare timpi lucrati, ce consta in:

  • O situatie pe email, saptamanal / lunar, catre managerii directi cu efortul inregistrat de angajati pe proiecte. Managerii vor putea realiza actiuni direct din mesaj – aprobarea inregistrarilor de timp lucrat sau solicitarea de clarificari
  • Flux de aprobare Foaie Timp Lucrat in Ecranul Timp Lucrat
  • Flux de clarificare in caz de disputa – tot din acelasi ecran, managerii directi au de acum posibilitatea de a solicita unui membru al echipei sa clarifice timpul lucrat pentru o anumita zi, daca exista neclaritati asupra unor inregistrari ale efortului adaugate de angajatul respectiv. Angajatul mai departe poate confirma sau corecta respectiva inregistrare.
Despre Oraroo

Modelul de lucru la distanță al companiilor de servicii creative și profesionale necesită soluții pentru gestionarea muncii.

Într-un moment în care atât de multe companii caută câștiguri de productivitate, prin centralizarea informațiilor într-o singură viziune holistică și în timp real, se elimina riscul de supra-alocare și se împuternicesc managerii de proiect să ia decizii proactive.
În același context al muncii la distanță, angajaților trebuie să li se faciliteze accesul ușor la informațiile legate de muncă, precum și procese rapide si digitale de administrare pentru a menține un nivel ridicat de implicare.

Abordând nevoile de mai sus, Oraroo își propune să îmbunătățească performanțele operaționale și financiare ale companiilor de servicii profesionale si uneste intr-un singur sistem managementul de proiect, gestionarea resurselor, tarifarea și facturarea contractelor, administrarea forței de muncă, business intelligence și integrarea cu sistemele existente.

Incercati gratuit Oraroo  sau versiunea demo 

Verificare, Aprobare/Disputa Efort pe Proiecte
Derulează în sus