Managementul programului efectiv de lucru

Managementul concediilor

Tipuri concedii

Cu Oraroo poți gestiona concediile stabilite prin lege și diverse alte politici proprii de concedii.

În afară de sărbatorile legale sau dreptul minim pentru concediul de odihnă conform legislației, poți oferi angajaților tăi zile suplimentare de concediu de diverse tipuri.

Poți gestiona cu Oraroo, politici pentru zile de concedii suplimentare pentru loialitate, pentru vechime în câmpul muncii, ziua companiei, recuperari în zile și ore.

Poți crea chiar și propriile tipuri de concedii – inclusiv pentru a gestiona ziua liberă pentru vaccinare anti-COVID.

Drept anual si utilizat la zi

Angajatii tai vor sa stie cate zile libere mai au disponibile.

Cu Oraroo, angajatii tai nu isi mai calculeaza singuri, nu iti e teama ca ei uita ceva facand asta si, in acelasi timp, nici nu cer unui coleg de la HR sa o faca.

E atat de simplu cu Oraroo. Fiecare angajat are la dispozitie un afisaj cu disponibilul de zilele libere cat și utilizate, pe fiecare categorie de concediu.

Fluxuri aprobare cereri concediu

Oraroo este primul pas cand angajatii tai isi planuiesc vacanta. Completeaza intr-un formular electronic tipul de concediu si intervalul dorit si il trimit ulterior pe fluxul de aprobare. Initierea cererii de concediu se face dintr-un ecran de calendar al echipei, asa incat angajatii pot vedea concediile planificate ale celorlalti colegi si pot preintampina suprapuneri nedorite.

Managerii vor primi cererea de concediu si vor decide sa o aprobe, sa ceara o opinie suplimentara, sa desemneze un inlocuitor sau sa solicite o modificare.

Managementul orelor suplimentare

Cereri ore suplimentare

Situatiile neprevazute in proiecte sau in activitatea de zi cu zi pot genera nevoia de efectuare de orele suplimentare. Procesul de solicitare ore suplimentare necesita finalizare rapida, dar si formalizare.

Fiecare manager va putea solicita ore suplimentare pentru membrii echipei sale. Cererile efectuate vor ajunge la angajati, iar acestia vor putea aproba sau respinge solicitarile.

Orele aprobate si efectuate vor aparea in calendarul personal al fiecarui angajat pentru compensare prin timp liber. Solicitarile de orele libere se fac prin fluxuri similare cu cele pentru concedii.

Ulterior, toate orele suplimentare efectuate de angajati vor fi grupate in pontajul de salarizare in functie de tipul zilei si metoda de compensare.

Gestiunea recuperarilor

Gestiunea manuala a recuperarilor este complicata si necesita:

 • evidenta operationala a orelor de recuperat si perioada de recuperare
 • intretinerea evidentei recuperarilor/compensarilor cu impact in pontajul de salarizare

Aceeasi flexibilitate in definirea variatelor tipuri de concedii te ajuta in Oraroo sa poti gestiona mult mai eficient orele suplimentare efectuate de angajati. Ai la dispozitie o situatie clara a totalului de ore efectuate si a modalitatii de recuperare a acestora. Ea este evidentiata si in pontajul de salarizare.

Operatiuni

Export pontaj salarizare

Acesta poate fi exportat in format Excel direct de pe platforma, in functie de luna dorita.

Documentul exportat contine informatii despre: timpul lucrat conform program de lucru si norma de lucru zilnica, interval de timp lucrat, tipuri de concedii efectuate.

Pentru ca adesea documentul reprezinta o modalitate de transmitere informatii catre partenerul de servicii de salarizare, se exporta si o serie de informatii aditionale:

 • zile de concediu ramase disponibile sau efectuate in avans;
 • posturile, departamentele si centrele de cost pe care sunt alocati salariatii;
 • informatii necesare pentru plata (ex. conturi) cat si transmiterea electronica a “fluturasilor” de salarii (ex. adrese email);
 • ore suplimentare, in functie de tipul acestora (ore program obisnuit, ore de noapte, ore sarbatori legale, ore weekend) si metoda lor de compensare

Inchidere luna

Acesta este un proces de “inghetare” a datelor referitoare la concedii. In fapt, ulterior nu se mai pot modifica, inregistrarile referitoare la concedii.

Exportul pontajului de salarizare este permis pentru validare. Dar, exportul final al pontajului de salarizare trebuie facut dupa inchiderea perioadei/lunii.

Structura organizatorica si angajati

Organigrama, posturi, pozitii

Poti constitui organigrama firmei tale din entitati organizationale care sunt structuri de conducere de diverse niveluri (departament, divizie, bioru, serviciu).

Ai mai multe alternative de a consulta organigrama:

 • poti sa optezi pentru vizualizarea structurilor / entitatilor organizationale,
 • poti consulta o versiune mai detaliata a celei anterioare cu evidentierea numelor si posturilor angajatilor (similar unui stat de functiuni, dar sub forma grafica si imbogatit cu fetele zambitoare ale colegilor 😊).

In constituirea entitatilor organizationale, poti definii posturile din componenta, cat si numarul de pozitii conform bugetului aprobat. Tot aici se desemneaza si postul care are rol de conducator al entitatii organizationale.

Contract de munca, externi, alocare pe pozitii

In ecranele dedicate contractelor de munca se pot intretine informatii precum:

 • Info despre contract- data angajarii, data semnarii, numar de contract, data incetarii,
 • Info despre locul si felul muncii – pozitie, punct de lucru, existenta clauzelor de telemuncă , norma si prorgamul de lucru,
 • Compensare si beneficii – salariu , zile de concediu de odihna sau altele.

In prezent, dinamica activitatii necesita asigurarea de resurse umane cu expertiza specifica pe perioade de timp variabile. De aceea in Oraoo, pe langa angajati, poti tine si evidenta resurselor externe, indentificate in Oraroo sub numele de parteneri de servicii.

Program de lucru: normal, inegal

Majoritatea angajatilor au un program de lucru normal. In acelasi timp, si tot mai mult in ultimul timp, exista situatii in care e nevoie de un program special, care sa ofere mai multa flexibilitate.

In afara de program normal cu norma intreaga, in Oraroo poti gestiona si situatii cu:

 • program normal cu norma partiala,
 • program flexibil,
 • program inegal.

In acest fel, nu mai trebuie sa depui un efort special pentru a gestiona situatiile de acest gen.

Managementul programului efectiv de lucru
Derulează în sus